logo

NORME DE PUBLICARE-RECENZARE

ORIGINALITATE ŞI RESPONSABILITATE

Altarul Reîntregirii este o revistă ştiinţifică tri-anuală în care sunt publicate studii, cercetări şi articole ştiinţifice din domeniul teologiei, religiei, istoriei, filologiei, sociologiei etc. Redacţia AR publică cu prioritate studiile originale, care n-au mai fost publicate în altă parte şi care dovedesc o ridicată notă de originalitate şi noutate. Redacţia AR nu încurajează decât polemicile ştiinţifice, constructive ştiinţific şi bine argumentate, recomandând autorilor evitarea unor polemici sau dispute personale. Prin trimiterea unui articol redacţiei AR, autorii înţeleg că îşi asumă deplina responsabilitate pentru ideile şi conţinuturile exprimate, care nu reprezintă în niciun fel poziţia oficială a Redacţiei AR , a Facultăţii de Teologie ori a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia.

NORME GENERALE

Materialele trimise spre publicare vor fi redactate în Times New Roman, caracter de 12, cu diacritice, iar notele de subsol cu caracter de 10. Studiile vor fi însoţite obligatoriu (inclusiv cele redactate în limba engleză) de un rezumat în engleza (300-500 cuvinte/aproximativ 15 rânduri), varianta în română a acestui abstract, precum şi de un set de cuvinte-cheie (keywords). Titlul lucrării va fi prezentat şi în traducerea engleză şi va fi însoţit de o variantă scurtă publicabilă în colontitlu (50 de caractere). Studiile care conţin cuvinte în alfabet non-latin (greacă, chirilică, ebraică, arabă etc.) vor fi însoţite de un fişier ce va conţine fontul folosit. Studiile redactate integral într-o limba de circulaţie europeană vor avea prioritate la publicare.
Recomandăm ca studiile trimise spre publicare să nu depăşească 50.000 de caractere (aprox. 18-20 pagini, format A4). Ele vor fi trimise în format electronic (la una din adresele: redactie@altarulreintregirii.fto.ro, vancadum@yahoo.com, stanciu_liv@yahoo.com). Textele redactate în limba greacă, ebraică, slavonă sau altele decât cele din familia romanică vor fi însoţite de fişierul cu programul de scriere folosit şi fontul aferent.
Ne rezervăm dreptul de a nu publica materialele care nu corespund normelor privind redactarea ştiinţifică ori care au un conţinut irelevant pentru cercetarea ştiinţifică.
© Articolele şi studiile publicate în revista ştiinţifică Altarul Reîntregirii sunt protejate de normele legale în vigoare privind drepturile de autor. Materialele pot fi reproduse numai în scopuri non-comerciale, cu destinaţie educaţională sau ştiinţifică. Pentru orice alte scopuri, reproducerea materialelor se poate face numai cu permisiunea scrisă a redacţiei ori a terţilor care au primit cesiunea dreptului de distribuţie.
Autorii înţeleg că pentru publicarea oricăror materiale care nu le aparţin (părţi din lucrări, texte, imagini, grafice, partituri, tabele etc.) au obligaţia morală de a obţine drepturile de publicare de la autorul acestora şi a le cesiona redacţiei AR. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru responsabilitatea pentru eventualele încălcări ale legii.
Pentru autorii non-englezi, textele vor fi corectate (contra cost) de către o persoană agreată de către redacţia AR.

Pentru detalii, vă rugăm să citiţi despre STRUCTURA unui articol (descarcă în format PDF) şi/sau să observaţi câteva EXEMPLE de studii (PDF).

PROCEDURĂ PRIVIND RECENZAREA

Materialele primite pentru publicare de la autori din ţară şi din străinătate sunt supuse procedurii de recenzare. Scopul acestei proceduri este să ajute autorii să îşi îmbunătăţească manuscrisele cu ajutorul unor comentarii constructive, urmărindu-se fondul ştiinţific, noutăţile, claritatea în exprimare, citarea corectă a referinţelor bibliografice etc. a acestora.

Paşii în derularea procedurii de recenzare-publicare sunt:

1. la primirea manuscrisului, autorul va primi un scurt e-mail de confirmare. După o scurtă evaluare privind normele generale de redactare (în cazul unor erori grave materialul este respins cu avizul redactorului-şef), secretarul de redacţie va centraliza în cel mai scurt timp materialele primite, grupându-le pe domenii (biblic, istoric, sistematic, practic);

2. redactorul-şef constituie şi convocă colectivul de recenzare, dintre membrii Consiliului ştiinţific;

3. fără a face cunoscut autorul, secretarul de redacţie distribuie membrilor colectivului de recenzare materialele primite, în vederea recenzării acestora şi având grijă ca fiecare material să fie recenzat cel puţin de doi specialişti în domeniu. În unele situaţii redacţia AR poate solicita părerea ştiinţifică şi a altor specialişti din ţară şi străinătate. Aceştia îşi vor exprima opiniile, în scris, în cel mult 60 de zile;

4. redactorul-şef, împreună cu secretarul de redacţie şi redactorii analizează opiniile recenzorilor, hotărând ordinea publicării;

5. în cazul în care un studiu a primit avizul de publicare, cel puţin două dintre comentariile recenzorilor vor fi transmise autorului în vederea îndreptării în sensul propus; AR încurajează un dialog continuu şi constructiv între colegiul de redacţie şi autori până când studiul atinge o formă finală, publicabilă.

6. materialele care nu au acordul recenzorilor, rămân în baza de date a revistei, purtându-se corespondenţă cu autorii lor; în cazul îndreptării lor conform sugestiilor recenzorilor, ele vor putea fi publicate în numerele succesive ale AR.

După imprimare, autorul are dreptul să solicite şi să primească cel puţin un exemplar din numărul revistei în care a fost publicat studiul său.

Adresă de expediţie:

Toate materialele trebuie trimise în format electronic la una din adresele electronice:

Editor in chief:
Dumitru VANCA
redactie@altarulreintregirii.fto.ro
vancadum@yahoo.com
tel. 0040-728-811896

Managing editor:
Liviu STANCIU
editura@reintregirea.ro
stanciu_liv@yahoo.com
tel. 0040-726-114528

sau la adresa poştală:

Redacţia “Revistei Altarul Reîntregirii”
Facultatea de Teologie Ortodoxă
Bd. “1 Decembrie 1918”, Nr. 13;
510207, Alba Iulia (AB);
România