Restaurantul studenţesc – cantină este unitatea care asigură servirea mesei pentru studenţi şi personalul Universităţii. Ea desfăşoară activităţi de organizare, conservare şi depozitare a alimentelor şi produselor agroalimentare necesare pentru prepararea hranei. Are o capacitate de 250 locuri /serie, dispunând de o sală de mese pentru studenţi (cu 200 locuri/serie) şi de 2 saloane (50 locuri). Este modernă şi oferă posibilitatea de servire a mesei de prânz în sistem à la carte. Acest sistem presupune, în funcţie de solicitările persoanelor care servesc masa, oferirea unui meniu îmbunătăţit, cu plata pe loc, gama de preparate culinare fiind variată.
Cantina are în subordine un bufet de incintă prevăzut cu terasă (pentru perioada de vară), unde se comercializează pentru studenţi şi personalul Universităţii produse de patiserie, dulciuri, cafea şi băuturi răcoritoare. Aprovizionarea cantinei şi bufetului se face zilnic.
Varietatea meniurile zilnice constă în oferirea de 5 sortimente de ciorbe, 9-10 sortimente privind felul doi principal şi 2 sortimente desert, apă plată, apă minerală, precum şi mic dejun la cerere. Studenţii pot servi masa în 3 serii, în total 600 studenţi.
Cantina studenţească are în subordine şi o spălătorie care deserveşte căminele studenţeşti (spălarea şi igienizarea cazarmamentului), precum şi feţele de masă şi echipamentul personalului din cantină. Spălătoria este dotată cu o maşină de spălat rufe industrială automată, o maşină-uscător pentru rufe industrial automat şi maşină pentru călcat lenjerie.
În ultimii ani au fost realizate investiţii atât în reparaţii ale clădirii cantinei (interior şi exterior), cât şi în ceea ce priveşte dotările. Astfel, s-a zugrăvit faţada, s-a înlocuit tâmplăria cu geam termopan, s-a extins unul din saloane, s-a înlocuit instalaţia de încălzire termică, s-a placat pardoseala interioară cu gresie, s-au înlocuit obiectele sanitare din grupurile sanitare. Dotări presupun: aparate de aer condiţionat, o linie gastronomică modernă pentru gătit, mobilier modern în sala de mese, aparatură de spălat vase automată, aparatură necesară prelucrării primare a materiilor prime pentru gătit (masină electrică pentru tocat carne, maşină electrică pentru tăiat legume, vitrine frigorifice, robot de bucătărie, cuptoare cu microunde). Igienizarea spaţiilor cantinei, bufetului de incintă şi spălătoriei se face trimestrial (deratizare şi dezinsecţie).